Maserati – italiensk luksus

Du kender formentlig til den italienske luksusbilfabrikant, Maserati, som blev grundlagt i 1914 i Italien, Bologna. Bilmærket har fabrikker i Gruliasco og Modena, hvor sidstnævnte i dag er byen, hvor hovedsædet er placeret. I 10 år var Maserati ejet af Ferrari, men har siden 1993 været en selvstændig organisation ejet af Fiat Group Automobiles. Når du tænker på Maserati, så ser du formentlig det velkendte treforkede logo for dig, som sidder på bilernes kølerhjelm. Mærket er blandt andet kendt for sin elegance, komfort og performance. Derudover har Maserati vundet adskillige sejre i forskellige klasser på racerbanen. Den første sejr fandt sted i 1926 – blot 12 år efter eksistensen. Den mest kendte sejr var i den berømte F250 model, som Juan Manuel Fangio vandt F1-VM i 1957 med. 14 VM-titler har Maserati desuden vundet siden 2005. 
I Danmark er Formula Automobile den officielle forhandler af anerkendte bilmærker, herunder blandt andet Maserati og Ferrari, og er beliggende i Lyngby, nord for København.

De velkendte bilmodeller

I 1950’erne lancerede Maserati de berømte 3500 GT og 5000 GT modeller – Disse blev i bilverden en ny niche. De er kendt for at være hurtige sportsvognscoupéer med luksuriøs komfort. 

Ghibli er en af bilmodellerne, som Maserati producerer. De er kendt for at være hverdagsbiler til familien, og som bruges til og fra arbejde, fritid med mere. Modellen findes både på benzin og diesel og enten på baghjulsræk eller firehjulstræk. Det indebærer et stort bagagerum, læderinteriør samt et seriøst hi-fi-system. Her er altså familiebilen, som er luksuriøs og smuk, og som opfylder de fleste behov. 

Derudover er der den firedørs sportslimousine, Maserati Quattroporte, som for første gang blev produceret i 1963. Det er en sportsbil med fire døre, som har en luksus, rummelig kabine. I dag er det den 5. generation Quattroporte, som primært kører rundt på vejene. 

En tredje populær bilmodel er Maserati Levante. Denne model er en luksus SUV, som er udviklet fra bunden, og er den første i mærkets historie. Det er en full-size SUV, som er intelligent, og som er smuk i et karakteristisk design. Den er udstyret med Q4 system, som er et sikkerhedssystem, der aktiveres ved behov, ved hjælp af censorer og en avanceret algoritme, der vurderer, hvornår det skal aktiveres. 

Er du også blevet grebet af stemningen, og ønsker du en dag at eje en Maserati? Så tag et smut forbi Formula Automobile i Lyngby, hvor du har mulighed for en prøvekørsel. Du vil med garanti blive overrasket over elegancen, komforten og det skønne design.