Sådan indretter du et stilfuldt hjem med flotte lamper

Det kan være en stor udfordring at finde ud af, hvilke lamper du skal have i dit hjem. Med det store udvalg af lamper, du finder hos forskellige forhandlere, kan det være svært at overskue, hvad der vil passe ind i din bolig. Du har sikkert mere end en gang stået i en situation, hvor du har fundet din drømmelampe, hvorefter du kommer hjem og opdager, at den slet ikke passer ind i din spisestue. Heldigvis kan du blandt Flos lamper finde et stort udvalg af unikke design lamper, der passer til enhver bolig. 

Gode råd og fif til valget af din lampe

Der er mange ting, du skal være opmærksom, inden du investerer i en lampe fra Flos:

  • Belysning – først og fremmest skal din lampe dække dit lysbehov i det pågældende rum. Gør dig derfor klare overvejelser omkring både lysstyrke, antal pærer og lampeskærm inden dit køb.
  • Former og farver – de fleste af dine møbler er typisk kantede og neutrale i farverne, men ved køb af en blød, rund og farverig lampe kan du skabe liv og dynamik gennem kontrasterne i dit rum.
  • Design og stil – det er vigtigt, at din nye lampe passer til din boligs generelle stil og indretning. Samtidig er det en god idé at være opmærksom på, at den passer til dine andre lamper, så der skabes en elegant rød tråd i dit hjem.

Lamper til børneværelset

Mange af de samme regler gør sig gældende i indretningen af børneværelset. Her er det især ekstra vigtigt at tænke funktionalitet ind i indretningen:

  • Væglamper – disse er praktiske, da de sidder fast på væggen og derfor er uden for dit lille barns rækkevidde. Du kan sætte dem ved puslebordet for at få optimal belysning ved bleskift om natten eller bruge dem som natlampe til dit større barn.
  • Flytbare lamper – du kan med fordel benytte dig af disse ved puttetid om aftenen, da de skaber en hyggelig stemning i fx vindueskarmen. De egner sig perfekt til at skabe tryghed, hvis dit barn er mørkeræd.