En brandslukker har reddet mine motorcykler

I går var hele verden ved at gå under. Mine to elskede motorcykler var tæt på at blive udsat for brand. Jeg ville ikke kunne leve uden min orange Harley Davidson og min sorte Kawasaki Ninja. Der måtte altså have været en engel til stede i går, da de var udsat for livsfare. Eller også var englen en brandslukker.

Helt normal søndag

Dagen forløb ellers helt normalt og godt til en start. Min smukke kæreste havde lavet brunch, til jeg stod op, og vi hyggede hele formiddagen. Mine motorcykler er i øjeblikket stillestående i min garage. Desværre er det stadig lidt for koldt at køre på dem, selvom jeg gerne ville. Jeg går dog tit ud i den ene garage og ordner lidt på dem, men det var egentlig ikke planen i dag. I dag skulle være hyggedag med kæresten, og hun deler jo desværre ikke samme passion for motorcykler, som jeg gør.

Vi tog bilen ud til stranden og gik en lang tur i kulden. Det gør vi en gang imellem, også om vinteren, og det er rigtig hyggeligt. Den friske luft føles fantastisk, og det er godt at komme ud og bevæge sig lidt på sådan en søndag, hvor man ellers kan være fristet til at ligge derhjemme på sofaen hele dagen. Men i går var det altså lidt for blæsende og koldt, til nogen af os kunne holde det ud særligt længe. Så vi satte os ind i bilen igen efter et lille smut ned til havet, og hvor er jeg glad for, at vi gjorde det.

Det er utroligt, hvordan man kan komme til at tænke over, hvad ens handlinger kan have konsekvenser. Jeg er normalt ikke typen, der er overtroisk. Jeg tror ikke på skæbnen og sjælevenner, og at alting sker af en grund. Men efter i går er jeg begyndt at tænke på, om der måske er noget om det alligevel.

Skæbne eller brandslukker?

På vej hjem fra stranden ringede min kærestes veninde, og havde hun ikke gjort det, så havde jeg ikke haft mine motorcykler i dag. Tja, måske havde jeg slet ikke haft noget hjem i dag. Veninden havde problemer med kæresten og var tilsyneladende grædefærdig, så jeg foreslog min kæreste, at de tog ud og drak en drink sammen. Min kæreste får altid dårlig samvittighed over at tage ud, når vi har hyggedag, men det gør mig nu ikke så meget. Jeg fortalte hende selvfølgelig ikke, at mine fingre brændte efter at leje lidt med mine motorcykler, nu hvor jeg ikke har kørt på dem meget længe.

Jeg kørte min kæreste ind til byen, og så fik jeg ellers travlt med at komme hjem til mine to racere. Jeg parkerede bilen i den ene garage, gik ind og hentede en øl fra køleskabet, og så skete det. Der var startet brand i min anden garage. Hvad branden kom af, har jeg absolut ingen anelse om, men den var der, og den blev større og større. Den var startet fra min reol ovre i hjørnet, og den var af træ, så det gik hurtigt for sig. Heldigvis var den ikke nået til motorcyklerne endnu, men der var ikke tid til at ringe 1-1-2.

Da kom jeg i tanker om, min kæreste havde fået mig til at montere en brandslukker på dåse lige ved garage. Jeg løb, alt hvad jeg kunne, i sort røg og tåge, over til porten og fik fat i brandslukkeren. Den var heldigvis meget nem at bruge og overraskende effektiv. På knapt et minut fik jeg slukket branden, inden de store skader var sket. Jeg skal dog have købt mig en ny reol og noget nyt værktøj, men begge mine motorcykler er uskadte. Takket være skæbnen, der fik mig til at gå ud i garagen på det rette tidspunkt. Eller også var det bare brandslukkeren, der gjorde underværker.