Forskellen på forskellige typer cykler

Der findes flere tusinder forskellige cykelmodeller, men de inddeles typisk i tre kategorier: mountainbikes, city bikes og racercykler. Hvilken cykel, der er bedst for dig afhænger af hvad formålet med din cykeltur er. For nogle er cykling en hobby eller en form for motion og for andre er det bare et transportmiddel. Her kan du læse om de forskellige typer cykler, så du vælger den type cykel, der er bedst for dig.  

Mountainbikes

Mountainbikes er designet til yde den bedste performance off-road. Det er til dig, der foretrækker at cykle på ujævnt terræn, som for eksempel i skove. Mountainbikes er bygget med utrolig tykke og robuste dæk. Derudover sikrer deres design at de er stødabsorberende, så du ikke skal være bekymret over en hård og ubehagelig landing. Hvis du bliver rigtig god til mountainbiking, så kan man udføre en masse seje moves på mountainbikes. Hvis du overvejer at købe en mountainbike, så finder du et imponerende udvalg af Trek cykler hos webshoppen Time2bike. 

City bikes

City bikes er den perfekte cykel til dig, der blot skal have en cykel, der kan tage dig fra A til B. Det er denne cykel, der ofte vælges, hvis man skal bruge en cykel til at cykle til og fra arbejde. Det er en behagelig cykel, der kan cykle forholdsvist hurtigt. Dækkene er tyndere end en mountainbike, men ofte lidt tykkere end en racercykel. Vælg derfor ikke denne cykel, hvis dit formål er at cykle så hurtigt som muligt. Denne cykel egner sig rigtig godt til bylivet. 

Racercykler

Racercykler er utrolig lette cykler, der kan cykle super hurtigt. De anvendes til at cykle hurtigt på for eksempel landeveje. Dette er en god cykel til dig, der gerne vil cykle for at komme i god form. På Danmarks mange, lange landeveje kan du komme op i utrolig høje hastigheder. Motionscykling er desuden en form for motion, der ikke slider knæ og hofter, som andre sportsgrene ofte gør.