Gør din træning mere effektiv med kreatin

Du har sikkert prøvet, at det bare ikke er din træningsdag – du er træt og udmattet, men du tager i fitness alligevel. For de der muskler opbygger jo ikke sig selv, og konditionen bliver ikke bedre uden løbetræning. Nogen gange skal man jo bare lige i gang, også frisker man op, når man er i gang med træningen. Men det er bare ikke altid, at det sker. Hvis du har prøvet det eller du bare gerne vil øge din muskelmasse, så er det en god idé at prøve kreatin. 

Er du i tvivl om, hvad kreatin helt præcist er eller hvordan du bruger det, så kan du læse meget mere om det her. Uanset om du styrketræner eller løbetræner, så kan kreatin være noget for dig. Det har dog den største effekt ved høj intensitet træning. Derfor er det rigtig godt til dig, der styrketræner eller løber hundredemeterløb. 

Du kan forbedre din udholdenhed

Når du styrketræner eller løber med høj intensitet, dyrker du anaerobt arbejde. Derfor er det en god idé at bruge kreatin som kosttilskud til din træning. Uden ekstra kreatin bliver kroppen nemlig hurtigere udmattet, da dine energilagre bruges hurtigere. Ikke nok med, at det hjælper din udholdenhed, så kan det hjælpe dig til at øge din muskelstyrke også. Så det er både gavnligt for dig der vil opbygge muskler og dig der vil forbedre din udholdenhed. 

Kort om kreatin

Kreatin er et stof, du faktisk selv danner i din krop helt naturligt af aminosyrer. Det fungerer som et lille, men hurtigt energilager. Kroppen danner bare ikke nok kreatin til at fylde vores lagre op, hvorfor kreatintilskud er en rigtig god idé. Så får du nemlig fyldt dine energilagre op til din træning. Når du kombinerer kreatin med din styrketræning, kan du øge din muskelmasse hurtigere. Dette sker fordi kreatin gør, at der frigøres mere energi til dine muskler, så du er i stand til at tage ekstra gentagelser pr. sæt i din styrketræning. Derudover kan det faktisk medvirke til mindre muskelsmerter efter træning, da det har en positiv indvirkning på kroppens restitutionsproces.