Har du skitøjet klar til skiferien?

Det første du skal have styr på inden skiferien, er dit skitøj. Hvis ikke du har dit skitøj i orden, så har du et problem. Her tænker jeg primært på skijakke/vinterjakke og skibukser. Hvis du er stor skientusiast kan du overveje at investere i et par gode skibriller, ski handsker og dine egne ski og skistave. Men det vigtigste skitøj at have på plads er klart skijakken og skibukserne. Hvis du spørger mig er det vigtigste, at skitøjet er god kvalitet. Du kan købe skitøj mange steder, men det er få butikker i Danmark som sælger de bedste brands i branchen. Der findes heldigvis en butik der gør https://www.trendysport.dk/. Trendysport har et storslået udvalg alle former for skitøj. Men vigtigst af alt forhandler de Spyder, LEKI og SHRED, som er de absolutte mastodonter inden for skisport og skitøj. De er ikke særlig udbredte i Danmark, hvorfor det kan være svært at finde forhandlere. For noget tid siden fandt jeg Trendysport, som først og fremmest forhandler alle 3 brands. Dertil har de oven i købet et stort udvalg af dem.

Spyder, LEKI og SHRED har alle deres eget speciale inden for skiudstyr. Når det kommer til skitøj er Spyder specialisterne. De har produceret skitøj siden 1978 og de ved derfor hvad de laver. Det er også klart mit favorit brand når vi snakker skitøj. Mine skijakker har altid været fra Spyder. En ting er kvaliteten, som bestemt er en vigtig faktor, en anden ting er udseendet. Vi vil allesammen gerne se godt ud, når vi kommer susende ned af pisterne. Her leverer Spyder også, deres skijakker er altid efter den nyeste mode inden for skitøj. Jeg vil argumentere for, at de til tider er med til at sætte moden inden for skitøj. Dertil har de mange forskellige modeller, så de har noget for alle.

De her ting er vigtige at huske på skiferien ud over skitøjet

Nu har jeg snakket en del om skitøjet, men der er også andre ting der er vigtige at huske forud for skiferien. Skibriller er super vigtigt. Der er flere grunde til de er vigtige. Skibriller er prikken over i’et for dit ski outfit. Dertil hjælper de dig både i godt og dårligt vejr. Er du så heldig, at der er høj sol fra en skyfri himmel fungerer de som solbriller. Er du derimod uheldig at det vælter ned med sne, hvilket ikke altid er dårligt, er skibrillerne ligeledes funktionelle i den forstand, at beskytter mod at du får sne i øjnene. Jeg ser derfor skibriller som en uundværligt del af oppakning til skiferien.

Det er bestemt også værd at nævne skiundertøj. Det er den del af dit outfit der ikke er synlig, det er dog ikke ens betydning med, at det er dér du skal spare. Selv de bedste skijakker og skibukser er ingenting uden et ordentligt sæt skiundertøj. Skiundertøjet er med til at holde på din kropsvarme og er faktisk ofte hovedårsagen til, at du kan holde varmen selv ved ekstrem kulde. Vi ved alle sammen hvor irriterende det er at fryse når man er på ski. Jeg kan derfor ikke understrege nok, hvor vigtigt det er med kvalitets skiundertøj. Her vil jeg igen anbefale Spyder, som laver noget af det bedste skiundertøj der findes på markedet.