Hvad er en fedtsugning?

En fedtsugning fjerne fedt fra kroppen. Behandlingen foretages på både mænd og kvinder. Ligesom mange andre plastikkirurgiske behandlinger, kan det være en meget svær beslutning at få foretaget en fedtsugning. Der er mange holdninger til plastikkirurgi og derfor oplever patienter ikke altid, at de får støtte fra deres venner, familie og bekendte. Hvis du alligevel overvejer at få foretaget en fedtsugning, så læs med her og få en introduktion til behandlingen.

Hvem kan få en fedtsugning?

Der er ikke alle, der kan få foretaget en fedtsugning. For at få gode resultater bør man faktisk have en relativt normal vægt. Det er derfor vigtigt, at du har en BMI på under 30. Derudover er det også vigtigt at forstå, at en fedtsugning ikke kan erstatte motion. Det er ikke en behandling til svært overvægtige, men derimod en løsning for folk med normal vægt, der ønsker at få fjernet nogle fedtdepoter. Selvom man har en normal vægt kan fedtdepoter godt opstå, eksempelvis efter en graviditet. Netop derfor er en fedtsugning også en mulighed for kvinder efter en graviditet, da det kan hjælpe med at give kvinder deres tidligere krop tilbage. 

Forventet resultat

Hvis du har en BMI på under 30, så kan du godt forvente et godt resultat. Resultatet påvirkes dog også af, hvor meget hudelacitet du har i kroppen. Dette bidrager til at give et glat resultat. Resultatet kan blive beskadiget, hvis du udsættes for alt for meget sol umiddelbart efter behandlingen. Så undgå sol og sæt især solcreme på arret, så det ikke gøres tydeligere. Efter behandlingen kan du opleve diverse føleforstyrrelser ved de områder, hvor fedtsugningen fandt sted, men dette bør forsvinde i løbet af nogle måneder.

Operationen 

En fedtsugningsoperation tage mellem 1-4 timer afhængig af hvad du skal have lavet. Jo mere fedt du skal have fjernet og jo flere steder det skal fjernes fra, jo mere tid vil behandlingen tage. Området der skal behandles bliver selvfølgelig bedøvet. Man fjerne typisk ca. 2 liter fedt, men det er muligt at fjerne op til 5 liter fedt, uden at det påvirker dit helbred. Efter behandlingen skal du være under observation i noget tid. Derudover skal man også til en obligatorisk kontrol efter 2-4 dage. Først efter 10 dage kan plastrene på de behandlede områder fjernes.