Håndspritdispensere til arbejdspladsen

Håndsprit er den nemme løsning, når man gerne vil have rene hænder. Selvom det ikke dræber bakterier 100 %, er det tæt på, og det er et rigtig godt supplement til håndvask – selvom det ikke bør erstatte den. Med en stander eller en håndspritdispenser kan man gøre håndspritten synlig i rummet, uden den optager pladsen på et skrivebord eller på en skammel ved døren.

Forskellige modeller

haandspritdispensere.dk kan du finde mange forskellige modeller.

  • 80300. Dispenseren har en højde på 1020 mm, og flaskeholderen er 102 x 91 mm.
  • 80320. Denne dispenser har drypbæger i plastic, så der ikke spildes sprit på gulvet, når den bruges, så man undgår, at der kan blive glat. Den er kompatibel med euro-dispensere på både 350, 500 og 1000 ml.
  • 80330. Denne har opbevaringsdimensionerne 102 x 91 mm. Den har den fordel, at den kan monteres på væggen, så den sparer plads frem for at stå på en stander midt i rummet.

Nogle dispensere er i plast, mens andre er i stål. Dispenserne i plast er typisk hvide. Der medfølger oftest en beholder til håndsprit, dog skal man selv skaffe selve spritten, der skal i dispenseren. Med håndspritdispensere slipper man for at skulle skifte ud i flasker og bøvlede pumpehoveder hele tiden, og man er sikret god kvalitet. Nogle dispensere leveres med en pumpe, der betjenes med albuen, så man slipper for at røre pumpehovedet.

Beskyt mod bakterier

God hygiejne er vigtigt, og på en arbejdsplads med mange skiftende medarbejdere, omgangskredse og besøgende er det en rigtig god idé med en håndspritdispenser. Håndvask er typisk noget, man gør i forbindelse med madlavning eller efter toiletbesøg, hvorimod håndsprit er en nem løsning i dagligdagen. Ved at bruge sprit ofte og grundigt kan man håbe at formindske antallet af sygedage på arbejdspladsen, ligesom man forhåbentlig kan slippe for den influenza, der ellers tit hærger i efterårssæsonen. Der er forskel på sprit, og det er en god idé at tjekke op på ethanolindholdet. Jo højere procent, jo mere sprittet, og jo bedre sikrer du, at bakterierne dræbes. Generelt anbefales god håndhygiejne i alle sammenhænge.