Klimavenligt trælegetøj fra Little Dutch

Der har efterhånden været en lang periode, hvor det har været på mode, at alt skulle være i plastik og pangfarver. Det har gjaldt fra haven til kontoret til børneværelse. Det er der heller noget at sige til, for plastik er på mange måder et smart materiale. Det er billigt at producere, og så holder det længe – måske lidt for længe endda.

Det er nemlig efterhånden gået op for folk, at man ikke kan blive ved med at producere ting i plastik, for det er ikke det mest klimavenlige materiale.

Det er til gengæld træ, og det er lige netop det, de bruger hos Little Dutch.

De forstår nemlig, at for at passe bedre på vores jord må vi ændre på, hvordan vi gør tingene og i øvrigt tage nogle mere klimavenlige valg.

Forskellige typer af træ

Det de bruger meget af hos Little Dutch, er træ, men faktisk bruger de flere forskellige træsorter. Hver type af træ kan nemlig have forskellige fordele, og når man går op i kvalitet, er det vigtigt også at være opmærksom på.

De bruger blandt andet MDF, der er lavet af komprimeret løv- eller nåletræ.

Derudover bruger de også mere traditionelle træmaterialer som for eksempel:

  • Bøg
  • Teak
  • Og krydsfinér

Det korte af det lange er dog, at der er tale om rent træ, som er frit for kemikalier. Det gør det også betydeligt sundere at lege med.

Sundere leg for børnene

Det er efterhånden almen viden, at der er kemikalier i mange typer plastik, som kan være meget skadelige for os. Blandt andet derfor er BPA-fri plastik blevet så populært, når det kommer til opbevaring af mad.

Men mange børn, især de yngre, har det med at putte deres legesager i munden, og hvis man ikke vil have BPA i barnets madkasse, så skal man bestemt også være opmærksom på alle de ting, ens barn leger med til daglig.

Udover BPA så kan der også være skadelige kemikalier i de mange farver, man finder på mange børneværelset.

Derfor burde man måske overveje kun at købe børneting fra producenter, der undgår den slags kemikalier fuldstændigt.