Hvad er en snorkeskinne?

Snorken er et helt almindeligt fænomen og mange lider af det. Snorken er som sådan ikke farligt, men dermed ikke sagt at det ikke kan være problematisk. Jeg tror mange kan nikke genkendende til, at snorken kan være et stort problem i soveværelset. Det kan i værste tilfælde være skyld i, at parforhold går i opløsning eller nogle ikke kan/vil sove sammen med deres partner. Selvom snorken virker relativt harmløst, så kan det faktisk godt være et alvorligt problem, hvis du lider af søvnapnø. 30-50% af regelmæssige snorkere lider faktisk af det der hedder søvnapnø. Det er min erfaring, at det er de færreste der ved hvad søvnapnø er og hvordan man kan afhjælpe det, derfor vil jeg kort forklare det. Først og fremmest er det vigtige budskab, at du faktisk kan få hjælp til dit søvnapnø med en snorkeskinne. Hvis du aldrig har hørt om en snorkeskinne før, så er du helt sikkert ikke den eneste. Jeg vil også komme ind på, hvad en snorkeskinne præcis er og hvordan den kan hjælpe mod søvnapnø.

Lad os starte med søvnapnø. Det er en sygdom, som gør at du har pauser i din vejrtrækning når du sover. Det skyldes at dine luftveje bliver blokeret og det er her en snorkeskinne kan hjælpe dig. Du vil begynde at trække vejret igen når din hjerne kortvarigt vågner, fordi du ikke trækker vejret. Men det kan være skadeligt, at din hjerne ikke får nok ilt, grundet pauserne i vejrtrækningen, samt at din søvn konstant afbrydes. Derfor kan søvnapnø være farligt ud over “bare” at være et problem for din søvnrytme.

Heldigvis er der hjælp at hente i form af en snorkeskinne. En snorkeskinne er en nem og billigere måde at komme problemet med søvnapnø til livs på. Der er også andre muligheder bl.a. en såkaldt CPAP-maske, men det er en mere krævende og dyr løsning. En snorkeskinne er en skræddersyet skinne, som skubber din underkæbe frem og på den måde gør at du få frie luftveje. Du tager skinnen på når du skal sove og den giver dig minimale gener. Du kan oven i købet både tale og drikke vandt med en snorkeskinne på.  

Hvordan får du en snorkeskinne?

Endnu en stor fordel ved snorkeskinner er, at de er nemt tilgængelige. Du kan faktisk få lavet en hos udvalgte tandlæger. Det er vigtigt at påpege det langt fra er alle tandlæger, som kan tilbyde snorkeskinner. Hvis du bor eller arbejder i hovedstadsområdet, kan jeg anbefale Tandlægerne Søborg. Hos Tandlægerne Søborg kan du få lavet en skræddersyet snorkeskinne, som kan hjælpe dig med din snorken eller søvnapnø. De er uddannet og certificeret i klinikken, så du er i trygge hænder. Hvis du er interesseret i, at læse nærmere omkring snorkeskinner og om du måske er udsat, kan du læse meget mere på Tandlægerne Søborgs hjemmeside. Her har de en hel side dedikeret til netop snorkeskinner, hvor du kan blive meget klogere på området.