Jeg vil køre i en Maserati, nu!

Allright, jeg har fået en vild idé. Jeg overvejer at lease en Maserati. Siden jeg var helt lille har jeg drømt om at sidde bag rettet af bil fra den italienske bilproducent, men jeg må samtidigt sande, at min økonomi ikke er til at købe en lige nu og nok heller ikke bliver det, medmindre jeg efterfølgende planlægger at bosætte mig i den, da jeg nok ikke får råd til husleje, mad eller andre udgifter. Er dog faldet over et muligt alternativ i forhold til at kunne komme til at købe i min drømmebil. Og her kommer leasing ind i billedet, og jeg tror at det er genvejen til at kunne udleve min drøm om at køre en af verdens fedeste biler.

At gøre sine drømme til virkelighed

Da jeg åbenlyst stadig gerne vil have tag over hovedet, vil jeg gerne lease min drømmebil. Efter en hel del research på internettet og snak med folk, som faktisk har faglig viden på området, er jeg kommet frem til, at det nok er den bedste mulighed for mig. Faktisk har jeg fundet leasingmuligheder hvor den månedlige ydelse er helt nede og ramme 4.000 danske kroner, hvilket jo er helt åndsvagt billigt.

Jeg har selvfølgelig taget de varierende førstegangsydelser i mente og mange af leasingmulighederne har også en relativt stor restværdi, som der skal tages hensyn til. Viden om den månedlige omkostning for leasing af min drømmebil gør, at jeg kender mine månedlige omkostninger og allerede nu kan finde plads i mit budget til at udleve mine drømme, da jeg ikke skal have så mange penge op af lommen på én gang.

Mine overvejelser ved leasing

Hvis jeg ser bort fra elementet af prisen på bilen, så er der faktisk også en lang række andre fordele, som taler for min beslutning om leasing. Største fordel er er, at leasingselskabet typisk vil varetage vedligeholdelse af bilen, og samtidigt garantien herpå, hvilket giver mig en stor ro.

Derudover har jeg mulighed for at levere bilen retur til selskabet, hvis min økonomi, behov eller drømme pludseligt skulle ændre sig. Det er særligt denne fleksibilitet som tiltaler mig, selvom der selvfølgelig også er ulemper ved leasing af en sådan størrelse. Jeg ved eksempelvist ikke helt, hvor mange kilometer jeg kommer til at køre om året og jeg kan godt være lidt bekymret over, om jeg kommer til at hænge på en stor ekstraregning for kilometer kørt. Er det en god idé at angive sit estimat lidt over, hvad der reelt forventes, for at undgå dette?

Foruden ekstraregningerne, som er min største bekymring, er jeg rimelig sikker i mine overvejelser og jeg leder fortsat efter et sted, hvor jeg relativt billigt og hovedsageligt trygt kan lease en Maserati.

Hvis nogle af jer har erfaringer eller overvejelser, som I gerne vil dele inden jeg træffer min endelige beslutning, er I velkomne til at smide en kommentar hertil.