Lav den helt perfekte whisky sour

En whisky sour er en gammel traver inden for cocktail verdenen, og anses som værende en klassiker uanset hvilken bar eller hvilket diskotek du besøger. Whisky sour er i familie med en daiquiri og en Margarita – disse tre drinks har nemlig alle sammen det til fælles at de indeholder en base (som altså er den alkoholiske drik), noget saft fra en citrusfrugt og ikke mindst noget sødemiddel (som for eksempel kan være sukkerlage). Drinks med disse kendetegn kalder man nemlig også for “sour”-familien – heraf kommer navnet whisky sour også til denne drink. En whisky sour er heller ikke uset med en æggehvide i, men den kan naturligvis også laves uden. Æggehviden gør at drinken får en rundere smag og et smukt udseende – og nogle kalder også en whisky sour med æggehvider i for en boston sour.

Sådan laver du en whisky sour med æggehvide

Dette skal du bruge til 1 drink:

  • 5 cl whisky
  • 2,5 cl citronsaft
  • 1,5 teske sirup
  • 1 æggehvide
  • Isterninger

Hæld ingredienserne: whiskyen, citronsaften, siruppen og æggehviden ned i en skål og find stavblenderen frem. Du skal nu blende alle ingredienserne sammen i 20 sekunder. Herefter tager du et glas frem og hælder dine isterninger i (alt efter hvor meget du selv foretrækker) og hælder derefter skålens indhold ned i samme glas – og voila! Her har du din helt egen velsmagende whisky sour!

Køb Stauning Whisky til din whisky sour

Det er naturligvis smag og behag hvad for noget whisky du ønsker at bruge til din whisky sour – men det er anbefalelsesværdigt, at du bruger Stauning Whisky da denne er helt perfekt til formålet! Leder du efter en Stauning Whisky forhandler, så kan du helt sikkert finde det inde på slikforvoksne.dk, hvor du finder et stort udvalg af de forskellige Stauning Whiskyer. Som en nyhed har slikforvoksne.dk netop fået den helt nye Stauning Bastard fra Staunings Research serie – og i dette eksperiment har Stauning forsøgt at få Danmark til at møde Mexico! Men på hjemmesiden findes også de helt almindelige Stauning whiskyer som er ganske populære.