Stimuler dit barn med musik og med instrumenter og trommer til børn

Dit barns udvikling i de tidlige år er enormt vigtige for hvordan dit barn i fremtiden vil komme til at udforme sig på flere forskellige parametre. En af måderne hvorpå du kan sætte udviklingen i gang hos dine børn, er ved at give det instrumenter og på den måde lade dine børn kommunikere igennem musikken som en form for ekstra sprog, der kan virke fællesskabsskabende og som samtidig også kan give gode og hyggelige oplevelser. Mange forældre vælger derfor også at lade deres barn gå til et instrument – eller når de er helt små vælger mange forældre ligeledes at gå til for eksempel rytmik for babyer som er en enormt dejlig måde at være sammen på med sine børn. Der er derfor enormt mange gode grunde til, at du burde overveje at inddrage mere musik og ikke mindst instrumenter, i dit barns unge år.

Hvorfor er musik vigtigt for dit barn?

Der er en lang række positive ting ved at give dig i kast med musik og instrumenter sammen med dit barn! Det er først og fremmest en fordel at inddrage musikken så tidligt som muligt, faktisk allerede når dit barn er nyfødt. Dette skyldes at dit barn allerede fra dette tidlige stadie bliver i stand til at kommunikere igennem musikken og rytmiske bevægelser, og det er derfor en fordel at introducere musikken så tidligt i dit barns liv.

En anden fordel ved at inddrage musik og instrumenter overfor dit barn er, at det faktisk er med til at øge barnets indlæringsevne. Med musik og instrumenter vil barnet nemlig forestille sig forskellige billeder og historier inde i hovedet, og på den måde vil barnet blive god til blandt andet udenadslære og til at koble tekst og billeder sammen. 

Musik og instrumenter har samtidig også den indvirkning, at det kan gøre dit barn modigere og ikke mindst mere selvbevidst. Når musikken spiller, så tør vi mennesker generelt mere end når musikken ikke spiller, og vi kan derfor lære vores børn at slappe mere af og i stedet lade os rive med af musikken og instrumenternes klang.

Hvilke instrumenter kan dit barn have glæde af?

Når det kommer til hvilke instrumenter dit barn vil have glæde af, så er det naturligvis kun fantasien der sætter grænser! En af de mest populære instrumenter til rytmiske samlinger er naturligvis en tromme – nærmere bestemt en bongotromme til børn som kan købes på Drumlimousine. En bongotromme er nemlig super nem at have med at gøre, og så kan både børn og voksne få enorm meget sjov ud af at sådan en tromme. Det gode ved bongotrommer er også, at de kan bruges både alene eller som en del af en større gruppe, og så giver det samtidig barnet en mulighed for at lære om de grundlæggende rytmer inden for musikkens verden. Alt i alt er en tromme altså et godt og alsidigt instrument som er perfekt til de første år af dit barns liv og som bringer en hel masse fordele med sig.