Ondt i iskiasnerven – det kan du gøre

De fleste er nu vendt tilbage fra sommerferien. Der er selvfølgelig lige de sidste, som ikke har taget fri i skolernes sommerferie – eller i industriferien – som lader vente på sig, men ellers er de fleste arbejdspladser stort set fuldt bemandet igen. Det betyder, at mange også er vendt tilbage til 8-16-arbejdslivet – og måske endda til et stillesiddende arbejde på et kontor. De mange inaktive timer foran computeren er ikke sundt på lange bane. Og hvis du ikke engang har et hæve-sænke-bord til rådighed, så du har mulighed for at stå op i løbet af arbejdsdagen, kan du risikere at belaste din lænd, og iskiasnerven kan udvise symptomer.

Hvis du begynder at få ondt i iskiasnerven, signalerer din krop, at du måske ikke sidde ergonomisk hensigtsmæssigt på din kontorstol. Måske har skrivebordet heller ikke den rette højde – eller måske er der en helt anden årsag til, at du har ondt i iskiasnerven. 

Det kan også være, du har et fysisk krævende arbejde, hvor du f.eks. laver mange tunge løft i løbet af arbejdsdagen. Hvis det er tilfældet, kan du med tiden også få ondt i iskiasnerven – eller måske få en diskusprolaps i lænden, som kan være smertefuldt.  

Ændre dine vaner – husk nu at dyrke motion 

For mange kan det være lettere uoverskueligt at motionere, når man endelig er kommet hjem efter en lang arbejdsdag. Du er sikkert både sulten og træt, hvorfor det sidste du har lyst, er at snøre løbeskoene og komme afsted på en eftermiddags-løbetur – eller en tur i fitness. Men hvorfor egentlig ikke bare komme afsted? 

Det handler nemlig om at få bygget nogle nye sunde vaner op, så det at motionere, efter du er kommet hjem fra arbejde, bliver en integreret del af din tilværelse. Det er måske lettere sagt end gjort. 

Du kan med fordel lave en løbe- eller en træningsaftale med dine venner. På den måde bliver det nemmere at komme ud af døren, når du ved, at I allerede har en aftale. Og så kan du heller ikke komme med nogle dårlige undskyldninger for ikke at komme afsted.