Hvilke waders skal jeg vælge?

Waders er en vigtig del af en rigtig lystfiskers fiskegrej. Hvis man virkelig vil ud og mærke søen, så er et par waders uundværlige. Waders er desuden en nødvendighed ved søer og kyststrækninger, som har lave vandstande. Her kan et par gode waders hjælpe dig med, at komme længere ud i søen eller væk fra kysten, så mulighederne for at få bid på krogen, bliver bedre.

Hvorfor fiske med waders?

Foruden det rent praktiske i, at du kan komme længere ud i søen og længere væk fra kysten med waders, så giver waders også en helt anden følelse af frihed, når man fisker, end når man står inde på fastlandet. Man er desuden langt mere mobil, når man fisker iført waders.

To typer af waders

Der findes grundlæggende to slags waders: neopren waders og åndbare waders.

Neopren waders er kendetegnet ved, at de er lavet af et kraftigt materiale, som kan holde dig varm hele dagen. Neopren waders er særligt velegnede til stationært fiskeri, når vandet er køligt. Skal du fiske i løbet af vinterhalvåret, anbefales det derfor at bruge neopren waders.

Åndbare waders derimod er waders som, heraf navnet, er åndbare og som derfor er lavet af et markant tyndere materiale, som er nemmere for huden at ånde i. I modsætning til neopren waders er åndbare waders derfor velegnede til fiskeri om sommeren samt aktivt fiskeri, hvor du bevæger dig mere rundt.

Vælg den rigtige type og størrelse

Når du skal vælge waders, er det først du skal være opmærksom på naturligvis størrelsen. Dine nye waders skal passe dig perfekt. Herefter skal du overveje, hvad dine waders skal bruges til. Skal de bruges til aktivt eller passivt fiskeri og skal de bruges om vinteren eller om sommeren? Hvis du fisker året rundt, kan du med fordel købe to par waders, så du har til både varmt og køligt vejr.