Sådan bliver dine medarbejdere glade op til påske

På de fleste arbejdspladser er der tradition for, at man får julegaver af chefen, inden juleferien starter. Det kan være noget lækkert vin, en æske chokolade eller måske andre mere kreative eller personlige gaver. Men hvorfor får medarbejdere ikke også påskegaver, inden påskeferien f.eks. starter? Påsken står – sjovt nok – altid lidt i skyggen af julen, selvom påsken faktisk er den vigtigste kristne højtid. Godt nok er Danmark bare et udpræget kulturkristent og sekulært land, men derfor er det alligevel sjovt, at påsken rent kommercielt slet ikke har den samme gennemslagskraft som julen.

Inden for de sidste par år er der imidlertid sket en positiv udvikling, som undertegnede i den grad hilser velkommen: På flere og flere arbejdspladser er medarbejdere nemlig også begyndt at modtage påskegaver. Og det er ikke bare medarbejdere – også kunder eller samarbejdspartnere kan være heldige at modtage en påskegave. 

Gør noget godt for dine nærmeste – køb en påskegave 

Påskegaver er naturligvis ikke kun noget, der er forbeholdt medarbejdere, kunder samarbejdspartnere eller lignende. Også i privaten kan du vinde mange point hos din bedre halvdel, hvis du flotter dig, og køber en påskegave fyldt med lækkerier. For det er altid dejligt at have en masse lækre chokolader til rådighed – og så endda chokolader som du ikke bare kan købe nede i dit lokale supermarked. Det er f.eks. belejligt, hvis du får uventede gæster på besøg, at du kan tilbyde dem lidt til deres søde tand. 

Mange vælger at holde fri mandag, tirsdag og onsdag i påskeugen, så hele familien sammenlagt har 9 dage fri. Her er vejret som regel også blevet så tilpas hæderligt, at man kan opholder sig udendørs med en let forårsjakke på uden at fryse. Hvis du er heldig, kan vejret – hvis påsken falder sent – viser sig fra en helt sommerlig side, hvorfor t-shirt og shorts er tilstrækkeligt. For efter en sikkert lang og kold vinter er det tillokkende at opholde sig en masse udenfor – og måske endda få lidt kulør på den vinterblege hud? Personligt elsker jeg at gå lange ture og motionere med familien og vennerne, når det er påske og påskeferie; herunder også selvom vejret måske ikke viser sig fra sin bedste side.