Sådan finder du det rette filter til dit Nilan ventilationsanlæg

Har du et Nilan ventilationsanlæg må du også vide, at det kræver udskiftning af filtrene i anlægget. Hvis du er ny ejer af et ventilationsanlæg, så ved du det nu. Når du skal finde et nyt filter til dit anlæg, når der er behov for udskiftning, er det vigtigt, at du finder det rette filter til Nilan ventilationsanlæg. Det gør du blandt andet ved at kende til navnet på dit ventilationsanlæg. Find et stort udvalg af Nilan filtre hos denne forhandler.

Forskellige typer af filtre – find det rette

Der findes nemlig en række af forskellige typer af ventilationsanlæg, og der findes en række af filtre passende til en given model. Eksempelvis er der filtrene Comfort 300 Top, Comfort 450, FU 25/28 og mange flere, som vil passe til et givent anlæg. Derfor er det altså vigtigt, at du finder et filter til Nilan, som passer til netop dit anlæg.

Udover det er det vigtigt, at størrelsen på dit filter passer til filterrammen på dit ventilationsanlæg, således du får maksimal effekt ud af filtret. Samtidigt med dette skal du være opmærksom på, at du kan få F7 og G4 filtre. F7 filtret er en meget fin type af filter, der frasorterer selv de meget små partikler såsom pollen. Derfor kan denne type af filter være en fordel i hjem med allergiker. G4 filteret er et lidt mere groft filter, der frasorterer de større partikler. Derfor skal du altså være opmærksom på følgende ved valg af filter:

  1. Dit anlægs navn
  2. Størrelse på filterrammen
  3. Type af filter

Tjek dit filter hver tredje måned

Det anbefales, at du tjekker filtret hver tredje måned for at se, om det trænger til en udskiftning. Og trænger det til en udskiftning, anbefales det naturligvis, at du gør det. Ellers kan du følge tommelfingerreglen om, at G4 filtre skal skiftes 2-3 gange i løbet af året, mens F7 filtre kun skal udskiftes 1-2 gange i løbet af året. Du kan med fordel vælge at købe flere filtre ad gangen, så du har til udskiftningen – mange forhandlere giver nemlig mængderabet.