Tid til nye plakater

Jeg er fornylig flyttet til en ny og større lejlighed og har i den forbindelse anskaffet mig en masse nye plakater. Lejligheden er en del større end min gamle og derfor har jeg masser af plads til nyt pynt på væggene. Jeg er mest til plakater med motiver og citater. Jeg kan også godt lide plakater med dyr som eksempelvis plakaten med Zoologisk Have og Flamingoen.

Plakater kan på sin helt egen måde skabe liv i et ellers anonymt rum. Man har gerne møbler i hvid, sort, brun eller grå og det kan derfor blive ganske mørk og ikke særlig personligt. En plakat kan med farver, motiver eller tekst fortælle en historie og et billede siger jo populært mere en 1000 ord. Jeg køber mine plakater hos Permild & Rosengreen på permild-rosengreen.dk/

 

Sådan hænger jeg mine plakater op

Jeg hænger mine plakater op i rammer. Jeg synes det givet en enkelt og rent look. Også er de også lidt mere robuste for vind, når der bliver luftet ud. Tidligere hængte jeg dem gerne med magnetrammer, som blev fæstnet i toppen og i bunden. Nu bruger jeg som sagt rigtige rammer.

 

Matador

Jeg er kæmpe stor fan af Matador og har i løbet mit liv set og genset serien flere gange. Det er dejligt at der er kommet plakater fra Matador. Det er nogle stilede plakater med en stemning der giver en stemning af noget dejligt og hjemligt. Stemningen og motiverne er rolige og behagelige. Jeg har et par af plakaterne og det er mine yndlingsafsnit. Matador er noget jeg er vokset op med og det er fædrelandsk over motiverne og noget varme.

 

Carlsberg plakater

Jeg kan også godt lide plakaterne med Carlsberg motiver. De er gammeldags og er eksempler på tidligere reklamer fra bryggerigiganten. Der er en masse humor og ironi i plakaterne. Er der noget mere dansk end øl, humor og ironi? Det tror jeg ikke og det er sikker derfor jeg godt kan lide dem.

Plakaterne er mange og jeg har dem hængende i køkkenet. Derudover kan jeg også godt lide Carlsberg som øl, så det er er da heller ikke en dum ting at de laver nogle gode produkter.

kunstplakat

Louisiana plakater

En sidste gruppe af plakater jeg er særligt begejstret for er Louisianas kunstplakater. Jeg kommer en del på Louisiana og det er rart at kunne tage en del af sjælen fra kunstmuseet med hjem. Det er selvfølgelig ikke muligt at få de originale kunstværker med hjem, men kunstplakaterne kan også række. Jeg kan godt lide den lidt flippede, skæve og overraskende kunst der er på Louisiana. Den giver noget liv i mit hjem og noget kant. Det afspejler min personlighed og hvem jeg er som menneske eller stræber mod at blive. Louisiana har noget unikt og motiverne er i en klasse for sig selv. De skaber mennesker ligesom man siger, klæder skaber folk. Jeg særligt begejstret for kunsten med Hilma og Afrika. Jeg har mange favoritter og ikke plads til al min kunst, så jeg skifter løbende ud og skaber nyt tanker og ideer i hjemmet.