Vintertid

Vedligeholdelse af bilbatterier

Hej med jer,

Nu da efteråret er over os og vinteren er på vej, tænkte jeg det måske var en god idé at skrive et indlæg om vedligeholdelse af specielt bilbatterier, samt hvilke batterier der passer til hvilke biler. Det er for mange et af de store problemer om vinteren, og mange ved faktisk ikke hvad man selv kan gøre for at forebygge kedelige morgener, hvor bilen ikke vil starte. En af de største syndere om vinteren for bilbatterier, er helt klart kulden. Kulden kan være skyld i, at bilbatteriet ikke vil virke, og det er ikke lige altid man tænker over det gør det er for sent. En løsning er, at man skal huske at lade sit bilbatteri godt op jævnligt hen over vinteren – det kan løse problemet i rigtig mange tilfælde. Det nytter dog ikke noget at man står med et bilbatteri der ikke virker, og tror man lige kan lade det om på to minutter – man bør i stedet bruge opladningen af bilbatteriet forebyggende og derfor gøre det jævnligt.

bilbatteri varta

Hvis uheldet er ude

Hvis du nu en dag står med en bil der ikke vil starte, eller måske løber tør for strøm på vej hjem fra arbejde er der her nogle tips til, hvad du kan gøre. Står du om morgenen med en bil der ikke vil starte, kan det være en løsning at bruge startkabler fra en anden bils batteri. Hav derfor altid startkabler liggende i bilen for en sikkerheds skyld. Startkablerne fungerer på den måde, at du kører en anden bil hen til den der ikke vil starte og åbner kølerhjelmen på begge. Herefter skal du sætte kablerne fast hvor de hører til (plus og minus) på begge biler, og starte den bil der virker. Herefter burde du kunne starte den bil med det døde batteri, da den ved hjælp af kablerne får strøm fra den anden bils bilbatteri. Metoden er gammel, men er altid en sikker vinder og er også forholdsvis simpel. Man skal dog passe på ikke at røre ved metal-klemmerne på kablerne da det kan give voldsomt stød og være farligt. Et alternativ til startkabler kan være at have et ekstra batteri liggende – men det er noget mere omfattende at skifte et batteri, fremfor bare at huske og lade det op!

Forskellige typer bilbatterier

Lige præcis som alle andre dele til biler og maskiner, findes der mange forskellige bilbatterier som hver især passer til nogle forskellige typer biler. Når du skal vælge batteri til bilen kan du gøre det på nogle forskellige måder: Enten kan det være du selv har så meget forstand på det, at du kan gøre det uden hjælp fra andre. En anden mulighed kan være, at du kan spørge din mekaniker som helt sikkert kan hjælpe dig godt på vej, ligesom han kan montere det nye bilbatteri for dig. Den tredje mulighed er, at du kan udfylde en tabel som spørger efter din bils mærke, model og årgang og derefter viser, hvilke bilbatterier der passer til netop din bil – det er faktisk ret smart.