En tur på misbrugscenter ændrede mit liv

Jeg kan i dag med glæde i stemmen sige, at jeg er ædru alkoholiker. For bare et år siden, ville jeg ikke indrømme, at jeg havde et alkoholmisbrug. Det var både overfor de pårørende, som min familie og venner men værst var, at jeg ikke ville indrømme det overfor mig selv. Heldigvis har jeg en kone og nogle børn der elsker mig og ikke havde givet op på mig. Min familie kontaktede et misbrugscenter i håb om de kunne hjælpe med, at få mig i misbrugsbehandling for mit alkoholmisbrug. Det misbrugscenter de kontaktede var Behandlingscenter Søby Park. Hos Behandlingscenter Søby Park har de en række erfarne misbrugskonsulenter, som ikke kun er eksperter i at få misbrugere ud af deres misbrug, men også at få dem i behandling. Sidstnævnte scenarie, er ofte det sværeste. Lige som jeg, vil de færreste misbrugere indrømme, over for dem selv og deres omgivelser, at de har et misbrug. Derfor er det så svært, at få dem tilknyttet et misbrugscenter, hvor de kan komme i behandling.

Behandlingscenter Søby Park har mange års erfaring med, at hjælpe både folk med alkoholmisbrug og andre misbrug, i behandling. Det foregår oftest på den måde, at de afholder en intervention. Interventionen foregår på misbrugscentret. Her bliver man modtaget af nogle af de misbrugskonsulenter, som er knyttet til misbrugscentret. Jeg vil ikke gå for meget i detaljer omkring, hvordan selve forløbet under interventionen foregik. Det jeg kan afsløre er, at det virkede. Efter et par timer på Behandlingscenter Søby Park, formåede misbrugskonsulenterne at snakke mig til fornuft. Det endte derfor med at jeg blev på misbrugscentret og startede min behandling med det samme.

Et misbrugscenter som skiller sig ud fra mængden  

Behandlingscenter Søby Park er selvfølgelig ikke det eneste misbrugscenter der findes i Danmark. Hvis du er pårørende til en i et alkoholmisbrug eller anden form for misbrug, hvordan ved du så hvilket misbrugscenter du skal vælge? Det samme problem havde min familie. Det er ikke særlig ofte man står og skal bruge hjælp fra et misbrugscenter, og heldigvis for det. Derfor søgte min familie hjælp til, at finde et misbrugscenter online. De tænkte at, hvis der var nogle som kunne anbefale et misbrugscenter, så måtte det være tidligere misbrugere. Ganske som forventet var der en del anmeldelser og kommentare vedrørende forskellige misbrugscentre. Der viste sig, at der specielt var et sted som skillede sig ud positivt fra mængden og det var Behandlingscenter Søby Park.   

I dag kan jeg med stolthed være en af de mange tidligere misbrugere, som kan lægge et godt ord ind for Behandlingscenter Søby Park. Nogle misbrugere har været igennem flere forskellige misbrugscentre og andre, som jeg, har kun været igennem ét behandlingsforløb. Jeg er for evigt taknemmelig både overfor min familie, som ikke gav op på mig på trods af jeg benægtede at have et alkoholmisbrug. Men også overfor Behandlingscenter Søby Park og deres professionelle misbrugskonsulenter.