Kvalitets lyd kræver kvalitets forstærker

Alt for mange tager for givet, hvor stor en indflydelse en forstærker har. Den er altafgørende for den lyd, som kommer ud af dine højttalere. Når du f.eks. køber et minianlæg, er der indbygget forstærker i, og det samme gør sig gældende, hvis du køber en lille trådløs højttaler. Derfor er der ikke mange der er klar over, hvor vigtig det egentlig er for lyden. Men jeg skriver ikke dette indlæg fordi jeg anbefaler, at man investerer i en forstærker til sit minianlæg eller trådløse højttaler. Derimod opfordre jeg til, at købe et “rigtigt” stereo anlæg, hvortil du så bør købe en kvalitets forstærker.

Jeg kender mange der har købt rigtig gode højttalere, for flere tusinde kroner, til deres stereo anlæg. Der skal ikke herskes tvivl om, at gode højttalere altid er at foretrække. Min pointe er, du får ikke det maksimale ud af dine dyre højttalere, hvis ikke du har en god forstærker. Det gør ondt i mit hjerte, at se folk spendere mange penge på kvalitets højttalere, som så ikke kommer til sin fulde ret. Det hænger i høj grad sammen med, folks uvidenhed indenfor hifi. Derfor skal dette blogindlæg ses som et opråb, til dem derude der ikke ved, hvad de går glip af.

 

En forskel der skal høres

Jeg kan skrive nok så langt et indlæg om, hvor stor en effekt en kvalitets forstærker kan give dig. Men det er noget man skal høre med sine egne øre. Det der oftest sker er, at folk tager ud og køber nogle nye højttalere, som selvfølgelig er en markant opgradering, i forhold til de gamle. Hvilket resultere i folk sætter sig tilfredse i sofaen og nyder den nye og forbedrede lyd. Forskellen er bare, havde højttalerne haft en kvalitets forstærker, var lyden blevet endnu bedre. Det er bare ikke noget der kan simuleres, eller du kan læse dig til, det er noget det skal høres. Jeg opfordre derfor på det kraftigste til, at tage forbi en hifi butik eller måske en bekendt, som ejer en god forstærker og hør det for dig selv.

Hvis du er i en situation, hvor du synes dit stereo anlæg, er gammelt og støvet. Du synes måske ikke lyden er tilstrækkelig mere, som dengang du købte det. Men de højttalere du har, det er måske nogle fede gulvhøjttalere, er gode og var dyre. Så er det en forstærker du bør investere i. Det giver i langt de fleste tilfælde, en større effekt end af skifte dine, måske udmærkede højttalere ud.

Hvis du har besluttet dig for, at købe en ny forstærker, kan jeg anbefale at kigge forbi hifi-freaks.dk. Der finder du et kæmpe udvalg af forstærkere, fra alle de kendte brands. Du finder bl.a. Marantz, Audiolab, Wharfedale og mange andre. Jeg har selv købt min forstærker hos dem og meget andet.