Skyd til måls med et godt luftgevær

Jeg kommer fra en familie, hvor jagt altid har været en naturlig hobby. Jeg har dog aldrig været den store tilhænger af at skyde dyr, selvom jeg godt er klar over, at det er vigtigt, at regulere bestanden af visse arter af vildt herhjemme. Derfor er det også en smule paradoksalt, at jeg har jagttegn – dog uden at eje en riffel. Jeg har dog altid syntes, det var sjovt at skyde til måls efter dåser og lignende – især hvis man er sammen med en vennegruppe. Derfor har jeg besluttet mig for at købe mig et luftgevær, som jeg bl.a. kan bruge til at skyde til måls med.

Kraftigt luftgevær kan også bruges til jagt

Der er et stort marked for luftgeværer her i Danmark. Der findes rigtig mange forskellige modeller, som hver især har sine fordele. Jeg er jo – som bekendt – nybegynder, og derfor skal mit kommende luftgevær være nemt at håndtere. Udover at luftgeværet skal bruges til at skyde til måls med, så ville jeg faktisk også bruge det til skadedyrsbekæmpelse. Der er nemlig rigtig mange mosegrise og rotter, hvor jeg bor. Under hensyn til bekendtgørelsen om vildtskader §9 stk. må man godt skyde skadedyr som mosegrise, rotter og lignende med luftgevær.

Stort set alle på min fars side af familien er også jagere af den gamle skole. Dvs. de hvert efterår tager til Sverige for at skyde elge. Hele efterårsferien dedikerer de til jagt i de store svenske skove nord for Vänern, og jeg tager næsten altid med. Ikke fordi jeg vil skyde en elg, men mere bare for hyggen og skovens ro.  

Danmarks bedste udvalg af luftgeværer

Man kan inddele luftgeværer i flere forskellige kategorier, som går fra let til meget kraftig. De helt lette luftgeværer kan skyde ca. 35 meter, hvor de kraftigste luftgeværer næsten kan skyde 100 meter. Jeg vil gerne have et kraftigt luftgevær, så jeg kan skyde til måls efter lange afstande. Derudover skal luftgeværet have magasin, så jeg ikke hele tiden skal komme nyt hagl i magasinet. Således kan jeg også meget nemmere øve mig. Danmarks bedste udvalg af luftgeværer finder du hos Pamhule Jagt & Buegrej.