Vær opmærksom på skimmelsvampen

Skimmelsvamp er noget man hører tit, men det er ikke alle der lige opdager det med det samme når svampen opstår. Skimmelsvampen er ikke det værste problem som der kan opstå i et bolig, men det er i hvert fald langt oppe på skalaen over ting som er skadelige for dit helbred. Denne svamp kan nemlig være ret dårlig for levende væsener, og derfor skal der tages hurtigt fat om dette problem hvis det opstår. Som sagt, så er det ikke lige alle som opdager at svampen har taget fat i boligen, og derfor skal der foretages det der hedder en skimmelsvamp test, som kan findes inde på skimmelsvamptest.dk 

Test for skimmelsvamp

Du kan teste for skimmelsvamp på flere forskellige måder, da der findes en håndfuld af metoder, hvorpå de forskellige tests giver forskellige indikationer på, hvor kraftigt at skimmelsvampen er i boligen. Nogle af de helt billige tests, vil fortælle dig meget generelt, om der forekommer skimmelsvamp i boligen, hvor nogle af de lidt dyrere vil fortælle dig i hvor stor en mængde og kræft at svampen optræder i. De forskellige tests du kan få inde på skimmelsvamptest.dk er delt op i 2 helt overordnede kategorier. Den første er for skimmelsvamptest til overflader. De helt billige i denne kategori giver, som sagt, en meget generel indikation af hvor højt niveauet af skimmelsvamp er på overfalden. Hvis koncentrationsniveauet på svampen er højt, så skal det behandles med et desinficerende samt svampedræbende middel. Herefter tjekker man som typisk igen, for at se om koncentrationen er den samme. Hvis den stadig er høj, så skal man investere i en lidt dyrere test, som kan fortælle dig helt nøjagtigt, hvilke forskellige svampe der forekommer på det inficerede sted. 

Den anden kategori er til de tilfælde, hvor du har mistanke om, at svampen kunne have sat sig ind i vægge og derfor ikke er synlig. Her har skimmelsvamptest.dk en kategori, som kan hjælpe folk i disse situationer. Den tester nemlig for skjult skimmelsvamp ved at tjekke luften eller støvet i boligen, da de kan sige meget om der er optræder skimmelsvamp i boligen eller ej. Det kan være at man har haft en skjult vandskade, som har gjort at skimmelsvampen er kommet ind i væggene. Disse tests koster dog også lidt mere end dem i den forgående kategori, og burde næsten også kun købes hvis du har en idé om at der optræder skimmelsvamp i din bolig. Det kan bl.a. ses ved hjælp af nogle allergi lignende symptomer som kan fremkommer. Disse symptomer lyder på: Svimmelhed, hovedpine, allergisymptomer (løbende eller tilstoppet næse samt kløe i øjnene), hæshed, trykken for brystet (åndedrætsbesvær), træthed, koncentrationsbesvær, hukommelsessvigt. Det er mere eller mindre alle de symptomer som du kan opleve, hvis du har skimmelsvamp i boligen. Så hvis du oplever eller har oplevet nogle af disse symptomer, så er det nok på tide at du får taget en skimmelsvamp test. Hvis du gerne vil være helt sikker på, at arbejdet bliver gjort ordentligt, så kan man selvfølgelig bestille en specialist, som både kan finde svampen og udrydde den for dig. Så er den hovedpine klaret!